Nieuws

dinsdag, 13 september, 2022 - 10:05

Het sociaal tarief is een maatregel om personen of gezinnen die behoren tot bepaalde categorieën van rechthebbenden te helpen om hun energiefactuur te betalen.  Het sociaal tarief is een gunstig tarief voor elektriciteit, aardgas of warmte.  Het is identiek in heel België, ongeacht de energieleverancier of de netbeheerder.

Tijdelijke uitbreiding sociaal tarief aan personen die recht hebben op de  verhoogde tegemoetkoming - Praktisch | FEBEG Federatie van de Belgische  Elektriciteits- en Gasbedrijven

donderdag, 4 augustus, 2022 - 15:12

In de volgende jaren verandert het sociaal woonlandschap in Vlaanderen. De sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren vormen samen de woonmaatschappij. Binnen elke gemeente zal slechts één woonmaatschappij actief zijn. Hamme en Zele vormen samen het werkingsgebied van één woonmaatschappij. Heb je vragen over deze veranderingen? Surf dan naar de website www.sociaalwonen.be.

donderdag, 23 juni, 2022 - 15:46

Op maandag 13 juni werden de jaarresultaten van 2021 gepresenteerd aan de algemene vergadering van aandeelhouders. Zij stelden vast dat De Zonnige Woonst met passie heeft ingezet op haar doelstellingen, namelijk betaalbare en kwaliteitsvolle woningen aanbieden in een aangename buurt voor mensen met woonnood. Alles hierover kan u lezen in ons jaarverslag over 2021.

Zaterdag 2 april nemen wij op gepaste wijze afscheid van de Tasibel-site in zijn huidige gedaante. Het Gezinsfestival start om 11u00 en loopt tot 23u00 met een buurtontbijt (inschrijven nodig!), muziek, kunst, videomapping en allerhande randanimatie. Voor de kinderen is er een kinderdorp voorzien. Uiteraard is er ook een infostand over het nieuwe project. Toegang is gratis! Meer info over het evenement? Neem een kijkje op https://tasifest.be/  

maandag, 7 maart, 2022 - 13:30

Nu zaterdag 12 maart 2022, zetten we de deuren van het nieuwbouwproject 'residentie Merckpoel' open voor alle geïnteresseerden. Kom gerust een kijkje nemen!

Het nieuwbouwproject is publiek toegankelijk van 9u30 tot 12u00.

vrijdag, 18 februari, 2022 - 15:35

Ben je getroffen door een van volgende problemen: Wateroverlast? Staat je kelder onder water? Is er een boom omgewaaid of zijn er dakpannen losgekomen? Via Stormschade.Vlaanderen kan je online brandweerhulp aanvragen of een professionele dienstverlener (dakwerker, boomzager, opruimingsfirma...) contacteren. Je online aanvraag komt direct in de meldkamer van de brandweer terecht. Je moet dus niet meer wachten tot een operator je te woord staat op het nummer 1722.

woensdag, 19 januari, 2022 - 10:17

Ben je van Hamme en neem je graag mooie foto’s? Neem dan zeker deel aan de fotowedstrijd 'residentie Merckpoel' naar aanleiding van de inhuldiging van het nieuwbouwproject op de hoek van het Marktplein en de Peperstraat. Stuur ons je foto's door en maak kans om prijzen te winnen. Opgelet! Inzendingen zijn niet meer mogelijk.

maandag, 17 januari, 2022 - 13:40

Alle huurders ontvangen deze week de infobrochure van 2022 in hun brievenbus.
Papieren exemplaren zijn verkrijgbaar op het secretariaat.

Je kan de infobrochure ook digitaal lezen : Infobrochure 2022

Vorige versies kan je raadplegen op het publicatieoverzicht.

vrijdag, 24 december, 2021 - 12:16

De Zonnige Woonst werkt aan aangename buurten om in te wonen. Daarbij hoort ook het verfraaien van de bestaande woningen in ons patrimonium. Er is tijdens de feestdagenperiode niets leuker dan het aanbrengen van kerstversieringen. Daarom nodigden we lokale kunstenaars uit om raamtekeningen en woordkunst aan te brengen op vensters en deuren en zo bewoners en passanten een lach op het gezicht te toveren. JolienTekent tekende leuke thematische decoraties en Zinspiratie stelde mooie gedichten op. Kijk gerust eens rond en misschien zie je hier en daar wel een leuke tekst of tekening verschijnen.

donderdag, 16 december, 2021 - 11:56

Onze huurders ontvangen in december een brief met de huurprijs voor 2022.

We berekenen de huurprijs en de sociale korting op basis van je gezinsinkomen, je gezinssituatie en de waarde en energiezuinigheid van de woning. Dit is zo bepaald volgens het sociaal huurbesluit.