Afbraak appartementen Dennenstraat

Het appartementsgebouw in de Dennenstraat in Hamme verdwijnt binnenkort definitief uit het straatbeeld. De sloopwerken zijn gegund aan de firma Cosmo Afbraakwerken uit Baasrode en zullen op 12 februari 2018 van start gaan.

Het gebouw staat al even leeg in een gestripte staat. Het renovatieproject werd noodgedwongen stopgezet wegens stabiliteitsproblemen. We onderzochten de mogelijkheden voor een nieuwe invulling. Hierbij besteedden de ontwerpers extra aandacht aan een optimale inpassing in de omgeving en een kwalitatieve oplossing voor de gemeenschappelijke ruimte in functie van een opwaardering voor de hele Oostkouterwijk. De bouwvergunning is ondertussen in aanvraag.

Er zal de komende jaren door de hele Oostkouterwijk een nieuwe wind waaien.

Ook de afbraak van de site in de Lindestraat nadert om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. De vervangingsbouw voor de site op de hoek van Populieren- en Veldstraat en Prieel zit in ontwerpfase en de totaalrenovatie van een grote groep woningen in de Oostkouter- en Populierenstraat gaat nog voor de zomer van start.

Ons huidige woonaanbod in de Oostkouterwijk is in hoofdzaak gericht op grote gezinnen. Om levenslang wonen op wijkniveau te garanderen en in te spelen op maatschappelijke evolutie qua gezinsverdunning, zetten we bij onze komende projecten extra in op de realisatie van kleinere woonentiteiten met gemeenschappelijke voorzieningen. In deze nieuwe projecten voorzien we telkens ook enkele woningen aangepast aan rolstoelgebruikers.